Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

Tijd T/U Team Tegen team
09:30 Uit MO10-1 MIX WMHC Avanti MO10-1-mix

MO9-2 MIX - Doetinchemse Hockey Club MO9-3: 8 - 1

Gespeeld op: 23-3-2024

De hockeywedstrijd tussen HCOIJ en Doetinchem begon traag, maar al snel opende Chloë de score met een prachtig afstandsschot, waardoor HCOIJ met 1-0 leidde. Echter scoorde de Doetinchem vlak naar met een snelle counter, wat de stand gelijk trok. Ondanks de regen begonnen de spelers van HCOIJ op te warmen.

Het verdedigende werk van Roan en Saar achterin was indrukwekkend, wat resulteerde in een goal via middenvelder Chloë, die door Lois netjes werd afgemaakt, waardoor HCOIJ met 2-1 leidde. Een onderschepping van Ties leidde tot een nieuwe goal van Chloë, die de Doetinchemse keepster opnieuw wist te passeren.

Doetinchem zette alles op alles om door de verdediging te breken, maar keeper Tim verrichtte enkele prachtige reddingen om te voorkomen dat de bal in het doel belandde. Na een korte onderbreking vanwege een blessure bij de tegenstander, zorgde Chloë opnieuw voor een goal, dit keer na een assist van Femke vanuit het middenveld. Met een comfortabele 4-1 voorsprong ging HCOIJ de rust in, terwijl het zonnetje doorbrak en het publiek steeds enthousiaster werd.

Na de rust koos de coach voor een experimentele opstelling (vermoedelijk had hij het papier met de opstelling ondersteboven) waarbij verdedigers als spitsen fungeerden en vice versa. Dit bleek een slimme zet te zijn, aangezien zowel de verdedigers als de spitsen kansen creëerden en doelpunten maakten. Saar scoorde maar liefst drie keer in de tweede helft, terwijl ook Roan de bal met kracht voorbij de keepster schoot.

Achterin stonden Chloë, Lois en Ties als een onneembare vesting, terwijl Femke regelmatig de bal veroverde en HCOIJ constant op de helft van de tegenstander liet spelen. Tim moest ook in de tweede helft enkele goede reddingen verrichten om het doel leeg te houden.

Het was prachtig om te zien hoe dit team het afgelopen jaar gegroeid is. Na vele nipte nederlagen was deze overwinning meer dan verdiend. De kwaliteiten en het goede samenspel resulteerden in een overtuigende zege op Doetinchem. Op naar de volgende wedstrijd!