DAMES-1: EEN TUSSENSTAND

Door het glorieuze kampioenschap van het afgelopen seizoen, acteert Dames-1 dit seizoen in de reserve 2 de klasse A. Met een nagenoeg ongewijzigde selectie, maar met een andere coach (ondergetekende).

Bij het begin van de competitie waren er geen concrete verwachtingen. We hadden immers geen inzicht in het niveau van de reserve 2 de klasse. Wel waren er wat zorgen over het ontbreken van een vaste keeper. Maar gelukkig bleek Carlijn Ketelaar, keeper van MA1, bereid was om ons zoveel mogelijk uit de brand te helpen.

Op 4 september stond een oefenwedstrijd op het programma, tegen Doetinchem D1, uitkomend in de bondsklasse. Een nieuw jong team met een aantal talentvolle speelsters.
Bovendien was Doetinchem al beduidend langer in training. Eén helft boden we prima tegenstand (althans, verdedigend), daarna was de koek op. Maar al met al hielden we best een goed gevoel over aan de wedstrijd. Dat moest ook wel, want vijf dagen later stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegen Apeliotes D9, dat achteraf een van de sterkere teams uit de poule bleek te zijn (de huidige nummer 2 van de ranglijst), werd een verdienstelijk punt behaald: 1-1. En een week later werd in en tegen Nijmegen (D11) de eerste overwinning binnengesleept: 1-2!

Maar ook in de daarop volgende wedstrijden werden prima resultaten neergezet, hetgeen leidde tot een plek in de top van de ranglijst. Pas in wedstrijd nummer 7 werd de eerste nederlaag geleden, op een uiterst moeilijk bespeelbaar (semi-)waterveld. De week erop volgde de revanche, in de vorm van een (zwaarbevochten) 2-1 overwinning tegen de huidige nummer 3 van de ranglijst: Arnhem D3. Een week later werd er wederom gewonnen, waardoor we stegen tot de tweede plek – een prachtige prestatie. Helaas keerden we een week later, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, terug op aarde. Na een gelijk opgaande eerste helft (ruststand 0-0) moesten we de tweede helft het hoofd buigen voor Union D9: 0-2. Daardoor zijn we gezakt naar de vijfde plaats.

Niettemin kijken we wat mij betreft met een zeer positief gevoel terug op de eerste competitiehelft, met 6 overwinningen, 2 gelijke spelen, 2 nederlagen en een positief doelsaldo van 17.

Op 24 februari wordt de competitie hervat, met een (uit)wedstrijd tegen de koploper (Wijchen D3), waar we nog niet tegen gespeeld hebben. De daaropvolgende wedstrijd treffen we de nummer 2. Een pittig begin van het nieuwe jaar, maar ik ben er zeker van dat de dames van HCOIJ er nu al zin in hebben! Ik ook trouwens, want tot dusverre heb ik erg genoten van dit fijne team, dat fanatisme en gedrevenheid weet te combineren met spelplezier en gezelligheid.

Onze eerste thuiswedstrijd is op 17 maart. Hopelijk met veel publiek – de dames verdienen het!

Tot slot een woord van dank aan Nienke Liebrand, Mette Marit Vosjan en Mette Zweden, die ons waar nodig hebben geholpen. Dat geldt natuurlijk helemaal voor Carlijn, onze rots in de branding!